Selecteer een pagina

Het is verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het kiezen van de juiste passende verzekering is best een lastige taak. Er zijn verschillende vormen van uitvaartverzekeringen.

Nuvema uitvaartverzekering
Daarnaast op het moment dat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten moet je nadenken over de wensen voor je eigen uitvaart. Hoe meer je hier nu over nadenkt, hoe minder je je nabestaanden mee belast. De kosten van je uitvaart zijn soms lastig in te schatten, zeker omdat kosten kunnen stijgen in de toekomst. Wij vergelijken uitvaartverzekeringen waaronder de Nuvema uitvaartverzekering.

De Nuvema uitvaartverzekering is een Natura uitvaartverzekering. Dit houdt in dat je geen geldbedrag uitgekeerd krijgt maar een pakket met diensten. Dit is anders als bij een Kapitaal uitvaartverzekering. Je kunt bij het afsluiten van een verzekering bij Nuvema de diensten en wensen selecteren. Aan de hand van je postcode wordt er een pakket aangeboden en kun extra wensen kiezen. Deze zijn heel helder aan de hand van specifieke opties. De postcode gebonden opties zijn erg herkenbaar voor de verzekerde. Het kan fijn worden ervaren dat je zelf in de verzekering kan kiezen voor een begraafplaats welke je bekend voorkomt. De opties bepalen het verzekerde bedrag, echter is dit vooral een waarde aangezien je de diensten verzekerd. Voor onder andere een grafsteen kan een bedrag extra worden meeverzekerd.

Voor- en nadelen

Wij vinden het een voordeel dat je heel helder de opties kan kiezen zodat je zelf goed na kan denken over de invulling van je uitvaart. Je nabestaanden wordt in de moeilijke tijd veel zorg uit handen genomen.
Nadeel is wel dat het lastig te bepalen kan zijn hoe je uitvaart eruit komt te zien. Het bepalen van specifieke aantallen kaarten en dankbetuigingen is moeilijk in te schatten en biedt nabestaanden minder flexibiliteit.

De Nuvema uitvaartverzekering vinden wij een heldere duidelijke uitvaartverzekering.

Uitvaartvergelijker.nl