Selecteer een pagina

Natuurlijk wil iedereen de zekerheid dat wanneer hij/zij overlijdt de begrafenis of crematie goed geregeld wordt. Met een overlijdensverzekering bent u verzekerd van een uitvaart die aansluit op uw persoonlijk wensen. Bovendien zorgt u ervoor dat u nabestaanden niet voor de kosten opdraaien.

70% van de Nederlanders heeft een overlijdensverzekering in de vorm van een uitvaartverzekering. Deze vorm is zo populair omdat het de enige verzekering is waarvan vast staat dat deze ooit uit zal keren.

overlijdensverzekering

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is eigenlijk een verkapte vorm van sparen. Door maandelijks een premiebedrag te betalen bouwt u een geldbedrag op waarmee de kosten van uw begrafenis of crematie betaald kunnen worden. Een bijzonder aspect van de verzekering is de zekerheid van uitkeren. Bij een uitvaartverzekering gaat het namelijk niet om het risico, in dit geval het overlijden, maar om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden.

Het is aan te raden om uw persoonlijke uitvaartwensen eerst in kaart te brengen voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Hierdoor kunt u bepalen welke variant het beste past bij uw situatie. Ook krijgt u een goed beeld van de kosten van een uitvaart en krijgt u inzicht in het bedrag dat u minimaal moet verzekeren.

Overlijdensverzekering in natura

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen tussen verschillende vormen van verzekeren. Aller eerst is er de Natura uitvaartverzekering. Hierbij verzekert u een pakket van diensten en producten die worden uitgekeerd bij overlijden. Het grote voordeel van deze variant is dat u zelf veel invloed heeft over de invulling van uw uitvaart. Bij het afsluiten kunt u namelijk zelf het pakket samenstellen.

Overlijdensverzekering in Geld

Een tweede populaire vorm is de Kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt er geen pakket van diensten en producten uitgekeerd maar een vrij te besteden geldbedrag. Dit bedrag kunnen nabestaanden gebruiken om uw uitvaart te organiseren. Een voordeel is dat nabestaanden de vrijheid hebben en zelf invulling kunnen geven aan uw afscheid. Echter wordt dit ook vaak als nadeel gezien omdat er veel zelf georganiseerd moet worden door nabestaanden in een emotionele periode.

Tot slot is er ook nog de Combinatie uitvaartverzekering. Hierbij worden de verzekeringen gebundeld en is er naast en pakket van producten en diensten ook een vrij te besteden bedrag beschikbaar.

Overlijdensverzekering afsluiten

Omdat een Overlijdensverzekering een verzekering is die u maar een keer in uw leven afsluit is het een goed idee om eerst aanbieders te vergelijken. Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen onder andere op de maandelijkse premie, de periode waarin u premie moet betalen, het uit te keren bedrag en de wijze van uitkeren. Om het voor u overzichtelijk te houden hebben wij van UitvaartVergelijker.nl voor u de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet.

Allianz OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 70,-

Premie betaling
per maand

€ 5,17

Nationale Nederlanden OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 45,-

Premie betaling
per maand

€ 5,36

PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,37

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,38

Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 19,20

Premie betaling
per maand

€ 5,97

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1993). Je kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij je door naar de website van de aanbieder