overlijdensverzekeringNatuurlijk wil iedereen de zekerheid dat wanneer hij/zij overlijdt de begrafenis of crematie goed geregeld wordt. Met een overlijdensverzekering bent u verzekerd van een uitvaart die aansluit op uw persoonlijk wensen. Bovendien zorgt u ervoor dat u nabestaanden niet voor de kosten opdraaien.

70% van de Nederlanders heeft een overlijdensverzekering in de vorm van een uitvaartverzekering. Deze vorm is zo populair omdat het de enige verzekering is waarvan vast staat dat deze ooit uit zal keren.


Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is eigenlijk een verkapte vorm van sparen. Door maandelijks een premiebedrag te betalen bouwt u een geldbedrag op waarmee de kosten van uw begrafenis of crematie betaald kunnen worden. Een bijzonder aspect van de verzekering is de zekerheid van uitkeren. Bij een uitvaartverzekering gaat het namelijk niet om het risico, in dit geval het overlijden, maar om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden.

Begrafenisverzekering vergelijken
Het is aan te raden om uw persoonlijke uitvaartwensen eerst in kaart te brengen voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Hierdoor kunt u bepalen welke variant het beste past bij uw situatie. Ook krijgt u een goed beeld van de kosten van een uitvaart en krijgt u inzicht in het bedrag dat u minimaal moet verzekeren.Uitvaartkosten berekenen

Overlijdensverzekering in natura

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen tussen verschillende vormen van verzekeren. Aller eerst is er de Natura uitvaartverzekering. Hierbij verzekert u een pakket van diensten en producten die worden uitgekeerd bij overlijden. Het grote voordeel van deze variant is dat u zelf veel invloed heeft over de invulling van uw uitvaart. Bij het afsluiten kunt u namelijk zelf het pakket samenstellen.

Overlijdensverzekering in Geld

Een tweede populaire vorm is de Kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt er geen pakket van diensten en producten uitgekeerd maar een vrij te besteden geldbedrag. Dit bedrag kunnen nabestaanden gebruiken om uw uitvaart te organiseren. Een voordeel is dat nabestaanden de vrijheid hebben en zelf invulling kunnen geven aan uw afscheid. Echter wordt dit ook vaak als nadeel gezien omdat er veel zelf georganiseerd moet worden door nabestaanden in een emotionele periode.

Tot slot is er ook nog de Combinatie uitvaartverzekering. Hierbij worden de verzekeringen gebundeld en is er naast en pakket van producten en diensten ook een vrij te besteden bedrag beschikbaar.

Overlijdensverzekering afsluiten

Omdat een Overlijdensverzekering een verzekering is die u maar een keer in uw leven afsluit is het een goed idee om eerst aanbieders te vergelijken. Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen onder andere op de maandelijkse premie, de periode waarin u premie moet betalen, het uit te keren bedrag en de wijze van uitkeren. Om het voor u overzichtelijk te houden hebben wij van UitvaartVergelijker.nl voor u de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet.

De uitvaartverzekering afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar. Onderstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982).

VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,18
Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,73
Bekijken
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 9,77
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 10,84
Bekijken

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl