Selecteer een pagina

U bent op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? De goedkoopste uitvaartverzekering is in de meeste gevallen een uitvaartverzekering met een beperkte dekking en een lage maandelijkse premie.

dekking goedkoopste uitvaartverzekering

70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering

Nederlanders verzekeren zich in grote getale tegen financiële risico’s. Het liefst zijn we dan ook zo goed mogelijk verzekert voor een zo laag mogelijk premie. Dit is niet anders als het gaat om het afsluiten van een uitvaartverzekering. Er bestaat echter niet zoiets als de “goedkoopste uitvaartverzekering”. Er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen hoeveel maandelijkse premie u moet betalen. Hierbij zijn het soort verzekering dat u wilt afsluiten, uw persoonlijke uitvaartwensen en uw leeftijd bij het afsluiten van de uitvaartverzekering de belangrijkste.

Goedkope uitvaartverzekering op jonge leeftijd

Op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten kan veel voordeel opleveren. De kosten van een uitvaartverzekering worden namelijk berekent aan de hand van uw leeftijd. Hoe jonger u bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering des te lager u maandelijkse premie zal zijn. Dit komt omdat het risico voor de verzekeraar normaliter gespreid wordt over meer levensjaren.

Zoals eerder aangegeven verschillen de prijzen van uitvaartverzekeringen onder andere door het soort verzekering dat u gaat afsluiten. De meest populaire soorten zijn de natura en kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura uitvaartverzekering verzekert u een pakket van diensten en producten voor een verzorgde uitvaart. Bij de kapitaal uitvaartverzekering worden er geen diensten geleverd maar komt er een geldbedrag vrij waarmee uw nabestaanden uw uitvaart kunnen organiseren.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Een goedkope uitvaartverzekering wordt doorgaans ook wel een budget uitvaartverzekering genoemd. Dit is in de meeste gevallen een natura uitvaartverzekering waarmee u zich kan verzekeren van een simpele uitvaart. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u de budget verzekering alleen online afsluiten.

Dekking goedkoopste uitvaartverzekering

Wanneer u besluit de goedkoopste uitvaartverzekering af te sluiten is het is het altijd belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van de polis. Deze verschillen in de meeste gevallen namelijk met die van een normale en de uitgebreidere uitvaartverzekeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld polissen waarbij nabestaanden geen invloed hebben over de invulling van uw uitvaart. Maar het kan ook zo zijn dat zei juist extra veel moeten organiseren.

U zult er tevens rekening mee moeten houden dat de mogelijkheid bestaat dat u in een algemeen graf begraven zult worden en er gebruik wordt gemaakt van een goedkopere kist. Ook kan het voorkomen dat er geen dekking aanwezig is voor het samenkomen in een aula en de locatie, tijd en datum wordt gekozen door de verzekeraar.

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar