Selecteer een pagina

Een levensverzekering afsluiten is een goede manier om uw nabestaanden te beschermen tegen een inkomstenterugval.
Een levensverzekering afsluiten kunt u doen op uw eigen leven of dat van een ander, bijvoorbeeld dat van uw partner. Op het moment dat de verzekerde komt te overlijden zal er een geldbedrag vrijkomen. Met dit bedrag kunt u bijvoorbeeld de hypotheek van uw woning aflossen, de studiekosten van uw kinderen betalen of een uitvaart laten verzorgen.

Levensverzekering afsluiten

De levensverzekering bestaat eigenlijk niet. U kunt het zien als een verzamelnaam voor een groep verzekeringen. De twee meest bekende vormen van een levensverzekering zijn een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt in de meeste gevallen afgesloten op twee levens. Bijvoorbeeld dat van u en uw partner. In dit geval is de ander vaak de begunstigde. Maar ook kinderen kunnen worden aangewezen als begunstigde. Op het moment dat u een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten kunt u kiezen uit drie soorten verzekeringen.

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Waarom een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering?
Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft of in het bezit bent van een ander krediet kan een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kan uw partner namelijk bij uw overlijden de hypotheekschuld aflossen en in de huidige woning blijven wonen.

 

Met een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheek
Wanneer u een koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheekschuld heeft en uw lasten jaarlijks dalen kan een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering interessant zijn. Er wordt rekening gehouden met uw lasten vermindering en/of het opbouwen van uw vermogen in de loop van tijd.

 

Met een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

Koopwoning met een Lineaire hypotheek
Met een Lineaire Overlijdensrisicoverzekering kan in dit geval uw partner het restant van de hypotheekschuld aflossen en in de koopwoning blijven wonen bij uw overlijden.

 

 

Uitvaartverzekering

U kunt ook een levensverzekering afsluiten in de vorm van een uitvaartverzekering. Via een uitvaartverzekering verzekert u een bedrag voor uw begrafenis of crematie. Dit kunt u doen door een georganiseerde uitvaart te verzekeren, ook wel natura uitvaartverzekering genoemd. U verzekert geen geldbedrag maar stelt vooraf zelf een pakket van diensten en producten samen. Mocht u echter liever een geldbedrag beschikbaar stellen aan uw nabestaanden dan kunt u kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Bij veel verzekeraars kunt u ook kiezen voor een combinatie verzekering van een georganiseerde uitvaart en een vrij te besteden geldbedrag.

Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart brengen en de bijbehorende kosten bekijken. Het is raadzaam om het bedrag dat u wilt gaan verzekeren ruim te nemen zodat u in de toekomst niet tegen onvoorziene prijsstijgingen komt te staan.

Levensverzekering afsluiten

Voordat u een levensverzekering gaat afsluiten is het een goed idee om aanbieders van verzekeringen te vergelijken.  Door te vergelijken sluit u de verzekering af die het beste bij u past. Om het voor u simpel en overzichtelijk te houden hebben wij alvast voor u de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet. U kunt vergelijken op basis van premie en inhoud.

Allianz OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 70,-

Premie betaling
per maand

€ 5,17

Nationale Nederlanden OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 45,-

Premie betaling
per maand

€ 5,36

PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,37

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,38

Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 19,20

Premie betaling
per maand

€ 5,97

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1993). Je kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij je door naar de website van de aanbieder