Selecteer een pagina

Wat doet een tussenpersoon uitvaartverzekering

Tussenpersoon uitvaartverzekering. Er zijn veel aanbieders van uitvaartverzekeringen. Er zitten ook verschillen in:

 

  • soort verzekering;
  • de hoogte van de premie;
  • de voorwaarden van uitvaartverzekering.
tussenpersoon uitvaartverzekering
Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering kan lastig zijn. Omdat het belangrijks is om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten, kun je dit via een tussenpersoon of bemiddelaar laten doen.

De tussenpersoon uitvaartverzekering adviseert u over het afsluiten van de juiste verzekering. U kunt uw wensen en hoogte van de verzekering bespreken met de tussenpersoon. Uw tussenpersoon zoekt vervolgens de juiste opties voor u en regelt de administratieve taken die komen kijken bij het aanvragen van een uitvaartverzekering. De tussenpersoon berekent kosten van het uitvoeren van deze activiteiten. Het kan wellicht de moeite waard zijn om toch zelf uit te zoeken wat voor uw een goede verzekering is.

Kosten en aandachtspunten

Bij het zoeken van de juiste tussenpersoon of adviseur is het verstandig om te controleren of deze persoon de juiste vergunningen heeft. Adviseurs staan onder toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Via de website zijn deze terug te vinden in de database op de website. Een tussenpersoon moet u vooraf duidelijk maken welke kosten er worden berekend voor de bemiddeling. De tussenpersoon moet u u duidelijk aangeven wat zijn of haar taken en plichten zijn, wat uw rechten zijn en hoe u een klacht kunt indienen. Dit dient te worden opgenomen in een dienstverleningsdocument.

De kosten verschillen per tussenpersoon. U hoeft niet duurder uit zijn dan wanneer een verzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij. De maatschappijen brengen zelf ook vaak advieskosten bij u in rekening. Deze zijn vergelijkbaar met de kosten voor een onafhankelijke adviseur.

Het is wel voordeliger als u zelf de uitvaartverzekering afsluit. Dit kan online op de website van de uitvaartverzekeraar. U kunt eerst uitvaartverzekeringen vergelijken. U kijkt naar de verschillende partijen, verzekeringen en naar de voorwaarden. Als u zelf vergelijkt en online afsluit zult u geen advieskosten betalen. Vergelijken van verzekeringen en tarieven van tussenpersonen is altijd verstandig.