Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering afkopenOp het moment dat u in het verleden een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten en hiermee wilt stoppen kunt u uw uitvaartverzekering afkopen. Wanneer u hiervoor kiest zal de verzekeraar de waarde van uw verzekering berekenen, ook wel afkoopwaarde genoemd. Hierdoor zal uw verzekering komen te vervallen en zal er geen uitkering plaatsvinden wanneer u komt te overlijden. Uiteraard zal u vanaf het moment van afkopen ook geen premie meer hoeven te betalen.

Belangrijk om te weten is dat het afkopen van een uitvaartverzekering alleen kan wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten. Bij een natura uitvaartverzekering verzekert u namelijk geen geldbedrag maar een pakket aan diensten en producten.

Afkoopwaarde uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afkopen is echter in de meeste gevallen niet gunstig. Dit komt omdat de afkoopwaarde vaak lager is dan het verzekerde bedrag en in bepaalde gevallen zelfs lager is dan de ingelegde premie. Wanneer u ervoor kiest uw verzekering af te kopen zal de verzekeraar de opgebouwde premie min de gemaakte kosten uitkeren.

Door deze gemaakte kosten is de afkoopwaarde vaak niet gunstig. Dit komt omdat de kosten die u moet betalen vaak worden berekend over de gehele looptijd die de verzekering zou duren. Verzekeraars doen dit omdat ze inkomsten uit rente en administratiekosten mislopen.

Afsluiten van een uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afkopen

Op het moment dat u er toch voor kiest om uw verzekering af te kopen moet u dit schriftelijk aanvragen bij de verzekeraar. Deze zal de actuele waarde van uw verzekering (afkoopwaarde) voor u berekenen waarna u kunt besluiten hiermee akkoord te gaan of niet.

Voor meer informatie over het afkopen van uw verzekering raden wij u aan om contact op te nemen met uw financieel tussenpersoon.

Een van de meest voorkomende redenen die mensen hebben om ervoor te kiezen hun verzekering af te kopen is dat zei vinden dat ze een te hoge premie betalen. Wanneer dit bij u het geval is dan is vaak het overstappen naar een nieuwe verzekeraar met een lagere premiebetaling aantrekkelijker.

Afsluiten van een uitvaartverzekering

Omdat de afkoopwaarde van een uitvaartverzekering erg laag is zal dit bedrag in de meeste gevallen niet genoeg zijn om uw uitvaart te financieren. U kunt er natuurlijk voor kiezen zelf een bedrag te sparen maar vaak is het afsluiten van een uitvaartverzekering bij een nieuwe verzekeraar een goedkopere oplossing.

Op het moment dat u een uitvaartverzekering wil gaan afsluiten is het verstandig om eerst alle aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken zodat u de verzekering afsluit die het beste bij u past en aansluit op uw persoonlijke wensen! Benieuwd hoeveel u moet verzekeren? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke uitvaartwensen invullen en de kosten bekijken waardoor u een goed beeld krijgt welke uitvaartpolis het beste bij u past!

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar