Selecteer een pagina

Begin 2016 is bekend geworden dat de advieskosten voor uitvaartverzekeringen zijn gedaald in het afgelopen jaar. Er is sprake van een daling van rond 12,5%. De advieskosten voor uitvaartverzekeringen zijn rond de 120 euro voor een advies via een verzekeringsadviseur.

Advieskosten

Dit is een gemiddeld bedrag, welke per adviseur kan afwijken. De advieskosten dalen al een aantal jaar op rij. In 2014 was de daling nog veel groter, die lag toen op 30% blijkt uit onderzoek van Monuta. Het provisietarief is flink gedaald, van bijna 200 euro in 2013 tot 116 euro in 2015. Het aantal intermediairs dat een service abonnement aanbiedt is tevens gedaald. Een aantal intermediairs hanteren een combinatie van een serviceabonnement en eenmalige kosten.

Ondanks de daling van de advieskosten is het aantal personen welke zelf online een uitvaartverzekering afsluit toegenomen. Door de hoge uitvaartkosten is verstandig om een goede uitvaartverzekering te hebben. Nabestaanden worden op die manier niet met hoge kosten achtergelaten. Heeft u zelf nog geen uitvaartverzekering? Neem contract op met uw verzekeringsadviseur voor de mogelijkheden of vergelijk via onze module voor verzekering een betrouwbare uitvaartverzekeraar.