Selecteer een pagina

uitvaartverzekering kinderenEen uitvaartverzekering voor uw kinderen afsluiten is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Echter is het toch een fijn idee dat ook uw kinderen een waardige uitvaart krijgen wanneer hen onverhoopt iets overkomt.

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u uw minderjarige kind meeverzekeren op uw eigen uitvaartpolis. Ook zijn uw kinderen tijdens de zwangerschap en de eerste 6 levensmaanden vaak gratis meeverzekerd. 

Kinderen gratis meeverzekeren

Op het moment dat u uw kind wilt meeverzekeren op uw huidige uitvaartpolis is dit bij bepaalde verzekeraars gratis. Wanneer u een lopende uitvaartverzekering heeft of een polis afsluit bij Monuta, YardenNuvema en Ardanta dan zijn uw kinderen gratis meeverzekerd tot een leeftijd van 18 jaar.

Belangrijk om te weten is dat dit niet automatisch gebeurd. U zult u kind dus zelf moeten bijschrijven op uw huidige uitvaartverzekering binnen de daarvoor geldende periode. Wanneer het bijschrijven niet gebeurd binnen deze periode zal uw alsnog premie moeten betalen.

uitvaartverzekering kind gratis

Tijdens zwangerschap

Kinderen zijn tijdens zwangerschap bij de meeste verzekeraars vanaf week 20 gratis meeverzekerd. Ook is uw pasgeboren kind de eerste 60 dagen automatisch verzekerd.

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kijk dan altijd in de polisvoorwaarden of het mogelijkheid is om kinderen gratis mee te verzekeren. Dit kan u namelijk een hoop kosten besparen.

Uitvaartverzekering kind vergelijken

In het geval uw kind niet gratis is meeverzekerd is het raadzaam om op een zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor zal de premie zo laag mogelijk zijn dan wanneer u op een latere leeftijd een uitvaartpolis afsluit. Omdat een uitvaartverzekering eenmalig wordt afgesloten is het aan te raden om alle aanbieders te vergelijken alvorens u er een afsluit.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.