Selecteer een pagina
Een uitvaartverzekering natura of geld afsluiten? Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen wanneer ze besluiten een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij de natura uitvaartverzekering verzekerd u een vast pakket van producten en diensten. Wanneer u echter liever uw nabestaande de uitvaart zelf laat regelen kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering in geld (kapitaalverzekering). Hierbij worden geen diensten en producten maar een vast afgesproken bedrag uitgekeerd.
Uitvaartverzekering in geld of natura?

Soort uitvaartverzekeringen

Wanneer u heeft besloten om een uitvaartverzekering te gaan afsluiten is het een goed idee om uw uitvaartwensen in kaart te brengen. Wilt u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? Kiest u voor uitgebreide uitvaart georganiseerd door uw nabestaanden en heeft u liever een simpele maar verzorgde uitvaart uitgevoerd door een uitvaartverzorger.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de uitvaartkosten (het verzekerd bedrag) dat u moet verzekeren kunt u uw uitvaartkosten berekenen op UitvaartVergelijker.nl.

Op het moment dat u uw uitvaartwensen in kaart heeft gebracht en weet voor welk verzekerd bedrag u een uitvaartverzekering wil gaan afsluiten kunt u kiezen uit twee soorten verzekeringen.

Bij een natura uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling omtrent uw uitvaart.

Natura uitvaartverzekering

Een Natura uitvaartverzekering is geen uitvaartverzekering in geld maar een pakketverzekering in de vorm van producten en diensten. Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u kiezen tussen verschillende pakketten. Op het moment dat u kiest voor simpele uitvaart zal het basispakket voor u vaak al voldoen. Wilt u bijvoorbeeld een duurdere grafsteen, kist of een extra herdenkingsbijeenkomst zal u eerder moeten kiezen voor een uitgebreid pakket.

Voordelen van een Natura uitvaartverzekering?

Het grote voordeel van een Natura uitvaartverzekering is dat u uw uitvaart van te voren zelf kunt organiseren. Hierdoor krijgt u de uitvaart die aansluit op uw persoonlijke wensen. Ook het feit dat u uw nabestaanden niet belast met de (financiële) afwikkeling van uw afscheid is een pluspunt. Bovendien hebben uitvaartverzekeraars vaak inkoopvoordelen en afspraken gemaakt met uitvaartverzorgers waardoor de premie van een Natura uitvaartverzekering vaak gunstig zijn.

Wanneer u liever uw nabestaanden de uitvaart laat organiseren kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering in geld (kapitaalverzekering).

Uitvaartverzekering in geld

Met een uitvaartverzekering in geld, ook wel Kapitaal uitvaartverzekering genoemd verzekert u geen pakket aan diensten maar bouwt u door middel van een maandelijkse premie een vooraf afgesproken kapitaal op. Op het moment dat u komt te overlijden zal het gekozen verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij uw uitvaart naar eigen wens organiseren. Alle kosten die gemaakt worden voor uw uitvaart kunnen worden betaald met het uitgekeerde bedrag.

Kiezen voor een Uitvaartverzekering in geld?

Op het moment dat u kiest voor een uitvaartverzekering in geld is een groot voordeel de flexibiliteit voor uw nabestaanden als het gaat om het kiezen van de diensten en uitvaartondernemer voor uw uitvaart. Echter wordt dit vaak door veel mensen ook als nadeel genoemd omdat de meeste mensen vinden dat hun nabestaanden al genoeg te verwerken hebben wanneer ze komen te overlijden.

Belangrijk om te weten is dat een begrafenis of crematie gemiddeld zo’n €8.000 kost. Op het moment dat u geen geld apart heeft gezet of verzekering heeft afgesloten belast u uw nabestaanden dus met hoge uitvaartkosten. Met een een uitvaartverzekering kan u dit echter voorkomen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wanneer u heeft besloten een uitvaartverzekering in geld of in natura af te sluiten is het ten alle tijden raadzaam om eerst alle aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars en de polissen die zij aanbieden.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.