Selecteer een pagina
Wilt u een begrafenisverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten dat een begrafenis of crematie al snel zo’n €8.000 kost. Zonder verzekering belast u uw nabestaanden met onvoorziene en hoge kosten. Een uitvaartverzekering afsluiten kan dit echter voorkomen. Om ervoor te zorgen dat u niet een te hoge premie betaald is het slim om alle aanbieders eerst te vergelijken voordat u een begrafenisverzekering afsluit.
Begrafenisverzekering afsluiten

Waarom een begrafenisverzekering?

70 procent van de Nederlanders heeft een begrafenisverzekering.

Misschien vraagt u zichzelf af, is een uitvaartverzekering nodig? De belangrijkste reden waarom een uitvaartverzekering afsluiten zinvol is, is het voorkomen dat nabestaanden opgezadeld worden met een hoge kostenpost wanneer u komt te overlijden.

Een uitvaartverzekering is bovendien de enige verzekering waarvan je zeker weet dat hij uiteindelijk wordt uitgekeerd. Het gaat namelijk niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de begrafenis of crematie betaald kan worden, zonder dat uw nabestaanden de rekening gepresenteerd zullen krijgen.

Is een Begrafenisverzekering afsluiten verplicht?

Een begrafenisverzekering is in Nederland geen verplichte verzekering. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf te sparen voor uw uitvaart. Een groot nadeel van het zelf sparen voor uw uitvaart is dat dit erg veel discipline vergt. Bovendien valt niet met zekerheid te zeggen dat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard wanneer u bijvoorbeeld plotseling komt te overlijden.

Een begrafenisverzekering is de enige verzekering waarvan je zeker weet dat hij uiteindelijk wordt uitgekeerd.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op het moment dat u een uitvaartverzekering wil gaan afsluiten is het verstandig om eerst alle aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken zodat u de verzekering afsluit die het beste bij u past en aansluit op uw persoonlijke wensen!

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor u uit op een rij gezet. Dit zodat u simpel en onafhankelijk kunt vergelijken. Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op;[/su_column]

  • Premie per maand;
  • De premieperiode;
  • Het uitkeringsbedrag
  • En de wijze van uitkeren.
Uitvaartverzekering afsluiten?

Mocht u meer informatie willen hebben over het afsluiten van een begrafenisverzekering of heeft u andere inhoudelijke vragen over het afsluiten van een uitvaartverzekering, adviseren wij u contact op te nemen met uw financieel tussenpersoon.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 2.250,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 7,07

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
Vrije keuze

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 7,99

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.600,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,85

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,77

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 500,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,90

Laatst gecontroleerd op: 23 december 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1995)