Selecteer een pagina
De hedendaagse maatschappij verandert continu en consumentenproducten worden steeds persoonlijker. De uitvaartbranche is hier geen uitzondering in. Om in te spelen op deze behoefte bieden steeds meer uitvaartverzekeraars de mogelijkheid om een flexibele uitvaartverzekering af te sluiten.
Flexibele uitvaartverzekering

Van alle soorten uitvaartverzekeringen is de flexibele uitvaartverzekering, ook wel combinatie verzekering genoemd de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen.

Wat is een flexibele uitvaartverzekering?

Een flexibele uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering op maat die aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen. De verzekerde heeft een grote invloed over de invulling van de polis. Anders dan bij de traditionele uitvaartverzekering kunt u vaak op elk moment zelf de polis aanpassen en bepalen hoe het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd.

Een van de belangrijkste kenmerken van een flexibele uitvaartverzekering is dat de verzekerde een grote invloed heeft over de invulling van de uitvaartpolis. Ook hebben nabestaanden veel vrijheid bij het invullen van de uitvaart doordat het uitgekeerde bedrag vrij te besteden is.

Een flexibele uitvaartverzekering bestaat vaak uit een combinatie van twee verzekeringen. Via een natura uitvaartverzekering stelt u zelf een pakket van diensten en producten op die worden uitgekeerd bij overlijden. Het tweede gedeelte van de flexibele uitvaartverzekering bestaat vaak uit een geldbedrag. Dit geldbedrag kunnen nabestaanden vrij besteden.


Voordelen van een flexibele uitvaartverzekering

Een groot voordeel van een flexibele uitvaartverzekering is dat u de polis ten alle tijden kunt aanpassen. Wanneer u bijvoorbeeld de manier van uitbetalen wenst te veranderen dan kunt u dit aanpassen in uw polis. Met een flexibele uitvaartverzekering zit u dus niet vast aan uw keuze die u heeft gemaakt bij het afsluiten van de verzekering.

Een voorschot uit laten keren kan in bepaalde gevallen lijden tot extra kosten voor nabestaanden. Het is daarom raadzaam om met nabestaanden te overleggen en goed na te denken of u daadwerkelijk een voorschot wil laten uitkeren.

Voorschot op het uit te keren bedrag

Bij een aantal verzekeraars zoals bijvoorbeeld Yarden is het in bepaalde gevallen mogelijk om een voorschot te krijgen op het uit te keren bedrag. Op het moment dat u bijvoorbeeld een terminale ziekte heeft kunt u dit voorschot gebruiken voor persoonlijke laatste wensen of voor specifieke zorgkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wanneer u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten is het altijd verstandig om verzekeraars en pakketten te vergelijken. Om het voor u simpel en overzichtelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars.