Selecteer een pagina
Wist u dat een begrafenis of crematie in Nederland gemiddeld €8000,- kost. Op het moment dat u hiervoor geen verzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden deze hoge kosten moeten ophoesten. Met een begrafenisverzekering kunt u dit voorkomen en zorgt u ervoor dat u verzekert bent van de uitvaart die aansluit op uw persoonlijke wensen.
vergelijken begrafenisverzekering

Voordat u een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het slim om verzekeraars te vergelijken. Op uitvaartvergelijker.nl kunt u de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken op premie en inhoud.

Waarom vergelijken?

Aanbieders verschillen onder andere op; de maandelijkse premie en de premieperiode. Ook het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren zijn onderdelen die per verzekeraar verschillen. Op al deze factoren kunt u simpel en eenvoudig vergelijken met onze vergelijkingsmodule.

Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering is de enige verzekering in Nederland waarvan u zeker bent dat deze ooit zal uitkeren.

Een begrafenis of crematie is een dure aangelegenheid waarvan de kosten snel kunnen oplopen. Met een begrafenisverzekering zorgt u dat de kosten gedekt zijn en heeft zekerheid dat uw nabestaanden geen financiële zorgen krijgen op het moment dat u komt te overlijden. Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen die u kunt afsluiten.

Verzorgde uitvaart

De meest voorkomende soort verzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten voor een verzorgde uitvaart. Deze variant wordt de Natura uitvaartverzekering genoemd.

Bij aanvraag stelt u zelf een pakket op van diensten en producten die worden opgenomen in uw uitvaartpolis. Het voordeel van een natura verzekering is dat er veel werk uit handen van uw nabestaanden wordt genomen en bovendien hoeven zei zich geen zorgen te maken over de financiële afhandeling van uw uitvaart. Klik hier voor meer informatie over een Natura uitvaartverzekering.

Vrij te besteden geldbedrag

Een andere populaire vorm is het afsluiten van een vastgesteld geldbedrag wat uw nabestaanden vrij kunnen besteden. Deze soort wordt doorgaans de kapitaal uitvaartverzekering genoemd. U bouwt door het betalen van een maandelijkse premie een vooraf gekozen geldbedrag op. Bij overlijden krijgen uw nabestaande dit geldbedrag uitgekeerd waarmee ze uw uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren. Klik hier voor meer informatie over een Kapitaal uitvaartverzekering.

Combinatie verzekering

Een combinatieverzekering is een combinatie van de natura en kapitaal verzekering. Naast de producten en diensten die worden verzekert vanuit de natura verzekering verzekert u zich ook met een vrij te besteden bedrag voor aanvullende wensen via de kapitaal verzekering.

Vergelijken begrafenisverzekering

Op het moment dat u heeft besloten een begrafenisverzekering af te sluiten is het aan te raden om het verzekerd bedrag ruim te nemen, omdat de kosten van uw wensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit voorkomen. De begrafenisverzekering afsluiten doet u direct bij de uitvaartverzekeraar van uw keuze.