Selecteer een pagina

Wist je dat een begrafenis of crematie in Nederland gemiddeld €8000,- kost? Op het moment dat je niet bent verzekert zullen je nabestaanden deze hoge kosten moeten ophoesten. Met een begrafenisverzekering kan je dit echter voorkomen en zorg je er bovendien voor dat je verzekert bent van de uitvaart die aansluit op je persoonlijke wensen.

vergelijken begrafenisverzekering

Waarom vergelijken?

Voordat je een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het altijd slim om verzekeraars te vergelijken. Op uitvaartvergelijker.nl kan je de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland vergelijken op zowel premie en inhoud. Je bent wellicht geneigd om voor de goedkoopste verzekering te gaan. Dit is echter niet altijd het meest voordelig. Verzekeraars kunnen op een aantal factoren namelijk aanzienlijk verschillen. Onder andere op; de maandelijkse premie en de premieperiode. Ook het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren zijn onderdelen die per verzekeraar veel kunnen verschillen. Op al deze factoren kan je eenvoudig vergelijken via onze uitgebreide vergelijkingsmodule.

Een begrafenisverzekering is de enige verzekering in Nederland waarvan je weet dat deze ooit zal uitkeren.

Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenis of crematie is zoals aangegeven een dure aangelegenheid waarvan de kosten snel kunnen oplopen. Met een begrafenisverzekering zorg je dat de kosten gedekt zijn en deze dus niet door je nabestaanden moeten worden opgehoest. Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen die je kan afsluiten.

Verzorgde uitvaart

De meest voorkomende soort verzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten voor een verzorgde uitvaart. Deze variant wordt de Natura uitvaartverzekering genoemd.

Bij de aanvraag stel je zelf een pakket op van diensten en producten die worden opgenomen in jouw uitvaartpolis. Het voordeel van een natura verzekering is dat er veel werk uit handen van de nabestaanden wordt genomen en bovendien hoeven zei zich geen zorgen te maken over de financiële afhandeling van de uitvaart. Klik hier voor meer informatie over een Natura uitvaartverzekering.

Vrij te besteden geldbedrag

Een andere populaire vorm is het afsluiten van een vastgesteld geldbedrag wat nabestaanden vrij kunnen besteden. Deze soort wordt doorgaans de kapitaal uitvaartverzekering genoemd. Je bouwt door het betalen van een maandelijkse premie een vooraf gekozen geldbedrag op. Bij overlijden krijgen je nabestaanden dit geldbedrag uitgekeerd waarmee ze de uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren. Goed om te weten is dat het vrijgekomen geldbedrag bij een kapitaalverzekering vrij is te besteden en dus niet persee aan uitvaart gerelateerde kosten hoeft te worden besteed. Klik hier voor meer informatie over een Kapitaal uitvaartverzekering.

Combinatie verzekering

Een combinatieverzekering is een combinatie van de natura en kapitaal verzekering. Naast de producten en diensten die worden verzekert vanuit de natura verzekering verzeker je ook een extra geldbedrag voor aanvullende wensen via een kapitaal verzekering. Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het vrijgekomen geldbedrag alleen aan uitvaart gerelateerde kosten kan worden besteed.

Vergelijken begrafenisverzekering

Op het moment dat je heeft besloten een begrafenisverzekering af te sluiten is het aan te raden om het verzekerde bedrag ruim te nemen, omdat de kosten van je persoonlijke wensen met de jaren door inflatie kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kan je dit echter voorkomen. De begrafenisverzekering afsluiten doe je altijd direct bij de uitgekozen uitvaartverzekeraar.

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct jouw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar