Selecteer een pagina

Verschil overlijdensrisicoverzekering en levensverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering is niet hetzelfde als een levensverzekering. Lees hieronder de verschillen.

Verschil overlijdensrisicoverzekering en levensverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor financiële zekerheid voor je nabestaanden. De overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel risicoverzekering genoemd. Deze verzekering dekt schade als gevolg van overlijden. Deze schade kan persoonlijk afgedekt worden om bijvoorbeeld uw familie en andere nabestaanden schadeloos te stellen. Ook kan een risicoverzekering een eis zijn van de verstrekker van een lening of hypotheek. De verzekeraar betaalt alleen als je overlijdt binnen de gekozen looptijd van de verzekering.

Wat is een levensverzekering?

Dé levensverzekering bestaat eigenlijk niet. Je kunt het zien als een verzamelnaam voor een groep verzekeringen. Voorbeelden van deze levensverzekeringen zijn:

De verzekeringen die uitkeren bij overlijden:

De verzekeringen die uitkeren bij leven:

  • kapitaalverzekering
  • lijfrenteverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering keren uit na het overlijden van de verzekerde. Tussen deze twee verzekeringen zit een verschil. Lees hier meer over het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering.

Wil u meer meer weten over de werking van een uitvaartverzekering. Lees hier over de werking van deze verzekering.