Selecteer een pagina

Monuta uitvaartverzekering. Uitvaartverzekeraar Monuta is één van de grootste verzekeraars op het gebied van uitvaartverzekeringen. Monuta neemt de nabestaanden veel werk uit handen. Het begeleiden van uw nabestaanden staat centraal bij Monuta na uw overlijden. Een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta doet u tegen een scherpe premie. De uitvaartverzekeraar regelt uw uitvaart naar uw wens.

Monuta uitvaartverzekering
De uitvaartverzorger/verzekeraar is één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Monuta is buiten een grote uitvaartverzekeraar ook een uitvaartverzorger. Doordat de organisatie uit twee onderdelen bestaat, namelijk de uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen kan deze verzekeraar u een totaalpakket aanbieden waarbij u uw uitvaartwensen kunt laten uitkomen en uw nabestaanden met een goed gevoel afscheid kunnen nemen. De verzekeraar zorgt ervoor dat uw nabestaanden een goed gevoel over houden aan de uitvaart. Monuta ondersteunt uw nabestaanden zowel voor, tijdens en na uw uitvaart. Voor de zorg na de uitvaart is de Monuta Nazorgservice altijd bereikbaar voor alle vragen.

Als u een uitvaartverzekering afsluit bij de uitvaartverzekeraar dan kunt u vooraf al uw uitvaartwensen vastleggen. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering krijgt u direct duidelijkheid als het gaat om de acceptatie. Bij Monuta heeft u de keuze om u te verzekeren voor een dienstenpakket met extra geldbedrag maar u kunt zich ook verzekeren voor alleen een geldbedrag. Door de keuzevrijheid kunt u uw uitvaartwensen altijd uit laten komen en de uitvaart laten regelen zoals u dat wenst. U kunt deze wensen altijd aanpassen, maar op deze manier maakt u het voor de nabestaanden makkelijker met het maken van lastige keuzes.

Inhoud uitvaartverzekering

De verzekeringspakketten bestaan uit diensten en producten en daarnaast een vrij te besteden geldbedrag. De uitvaartverzorger zal de verzorging van uw uitvaart regelen. De nabestaanden ontvangen het vrij te besteden geldbedrag om aanvullende kosten mee te betalen.

Bij Monuta kunt u kiezen om een uitvaartverzekering in geld oftewel een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt ook de kosten voor de producten en diensten verzekeren. Dit heet een natura uitvaartverzekering.

De uitvaartverzekering heeft o.a. de volgende voordelen:

 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
 • U kunt binnen 30 dagen kosteloos annuleren;
 • De diensten welke geleverd worden zijn waardevast, ook bij een stijging in de kosten.

Bereken uw premie!

Monuta uitvaartverzekering in het kort

 • U bent levenslang verzekerd;
 • Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar;
 • Levenslange premiebetaling;
 • Jaarlijkse update van de premie mogelijk is mogelijk;
 • Totaal verzekerd bedrag minimaal € 7.000 en maximaal € 15.000;
  • € 2.200 is gereserveerd voor de uitvaartverzorger;
  • Vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 4.800 en maximaal € 12.800;
  • Maakt u geen gebruik van de Monuta uitvaartverzorger?
   dan krijgt u enkel de beschikking over het vrij te besteden bedrag
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Monuta ontzorgt

Monuta wil graag voor iedereen een afscheid met een goed gevoel regelen. Naast het organiseren van de uitvaart is een waardig afscheid evenmin belangrijk. Via het platform Monuta ontzorgt werkt het bedrijf samen met partners om de periode voorafgaand aan het overlijden het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan er bijvoorbeeld iemand aan huis komen om u gezelschap te houden of om u te helpen met het huishouden.

Klik hier voor meer informatie over Monuta ontzorgt.

Wilt u meer informatie over de verzekeraar, klik hier.
Op zoek naar een uitvaartverzekering?